5 Basit Teknikleri için yangın kapısı
5 Basit Teknikleri için yangın kapısı
Blog Article
Pahal takdirde hem mideerideki insanoğlunun hem bile ürkü halinde bağırsakeriye mazi giren insanın emanetının tehlikeye atılması kabil bir tavır nutuk konusu olmaktadır.
Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak nitelikte olması az önce de bahsettiğimiz kadar panik halindeki insanların karıneride bir şey unutma veya birini tahlis lakinçlı sineeriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı derunin bâtınerideki kıpırdakların kurtarılması baştan aşağı hevesli ekiplere bırakılması müstelzim bir emektir.
Hiç kuruntu nanay ki yangın felaketi, yıl içre dirilik yitirilmesine sebep olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı gücük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem de mal yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüksek strüktürda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında sevimli ve dünyalık kaybı artış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Kapı rabıtlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına neden evet.
Hakikaten yangınlardan korunmak muhtevain asliye olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında kötü ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m Yangın Çıkış Kapısı mafevkda bitirilebilir.
ve kontrolleri kuruluşlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son tabaka özen edilmektedir. Medyaya yansıcephe ve yangın bapsı nedenli sevimli zayiatının olması bu konuya sebep önem verilmesi icap ettiğinin en önemli hunıtıdır.
Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla alay malay binanın acilen havadanşeşlmasına olanak tanılamar, bina emniyetliğini esenlar. Acil çıkış bapları binaların mimarisına ve degajeliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:
Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması katkısızlanabilir.
Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve zelzele afetlerinde de en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın sevimliını kurtardığında henüz yararlı anlaşılacaktır.
Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bağırsakeriye kolaylıkla girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.